„Симсонови“ најдобра цртана серија на сите времиња

Печати    Email

Објавено : Среда, 25 Септември 2013

Автор:  

Препорачано
Американското списание „tv guide“ состави листа на 10 најдобри цртани серии на сите времиња, на која првото место го зазеде култното семејство Симсон.

Јунаците на Мет Гренинг-Хомер, Марџ, Барт, Лиса и Меги, чии авантури се прикажуваат на телевизијата од 1987 година, на овој начин добија уште едно ласкаво признание.

На второ место се најде уште едно прославено анимирано семејство, праисториското семејство Кременко, а на третото место е лудото друштво „Lonney Tunes“

Четвртото и петто место го зазедоа две симпатични кучиња, „Снупи“ и „Скубиду.

(C) 2013 www.mkinfo.mk - Сите права се заштитени